Faunatoren

Met het bouwen van een faunatoren zorgen we voor het verstrekken van passende nestgelegenheden en biotoop voor diverse vogels, zoogdieren en insecten. Als we de juiste balans weten te vinden in de faunatoren zal het een zelfregulerende biotoop vormen voor alle bewoners.

De wijze waarop en het materiaal waarmee deze toren is uitgevoerd onderscheidt hem van de huidige overwegend gemetselde bakstenen soorten die men her en der aantreft. We hebben de indruk met deze variant zo dicht mogelijk bij een natuurlijke situatie in de buurt te kunnen komen.

Het mag duidelijk zijn dat wij deze faunatorens in iedere gewenste vorm en uitvoering met vergelijkbare materialen kunnen bouwen.

Wij plaatsen faunatorens voor opdrachtgevers zoals gemeentes, landschapsbeheerders, natuurorganisaties, bedrijven, scholen, particulieren en iedereen die wil bijdragen aan een stukje biotoopverbetering en verfraaiing van zijn/haar leefomgeving.

Faunatoren – Scouting Landgoed, Zeewolde


 • Grond

  Het maaiveld is ingezaaid met een wilde bloemenmengsel dat voedsel en schuilplaats biedt aan diverse soorten bijen en hommels, veldmuis, konijn, haas, fazant en patrijs. Dit mengsel bevat o.a. Calendula oficinalis, Chrysanthemum segetum, Lupinis perennis, Papaver glaucum, Viola tricolor en Malva moschata. De bloemen hebben vele kleuren en geuren om insecten aan te trekken. De directe omgeving is afgezet met een kastanje schapenhekwerk om de bewoners rust te gunnen en het bloemenmengsel de kans te geven zich optimaal te ontwikkelen. Onder de faunatoren is op de grond een egelverblijf ingericht.

 • Eerste verdieping

  Op de eerste verdieping is een insectenhotel ingericht voor o.a. zijdebij, metselbij, honingbij, washommel, vlinder, oorwurm etc. Onderaan het insectenhotel hangen nestkasten voor de grote gele kwikstaart.

 • Boven

  Vanaf ca. 3,5 meter hoogte zijn de wanden dicht gepotdekseld. Aan deze wanden hangen nestkasten voor diverse vleermuizen, mezen, mussen en spreeuwen. Helemaal bovenin hangen onder de oversteek diverse huiszwaluwnesten en een uilenkast.

 • Materialen

  De vier staanders en dwarsliggers zijn van kastanjehouten stammen en de gepotdekselde aftimmering is van Douglas schaaldelen.

 • Specificaties

  De faunatoren is 7 meter hoog, heeft onderin een basis van ca. 2,5 bij 2,5 meter en bovenin een afmeting van ca. 1,5 bij 1,5 meter.

Neem direct contact op

Oost West Ongediertebestrijding 0636293452

Neem direct contact op met één van onze vestigingen